H Κυπριακή Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής εν δράσει!!!

Σας καλωσορίζω στο ηλεκτρονικό σπίτι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής.

Ζούμε σε μια χώρα η οποία περιβάλλεται από θάλασσα, με μπόλικο ήλιο, πολλές παραλίες και με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό πισίνων αλλά και με κλιματολογικές συνθήκες οι οποίες επιτρέπουν το κολύμπι για μεγάλες περιόδους κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Επειδή όμως το νερό δεν είναι μόνο τόσο όμορφο όσο φαίνεται και επειδή δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες οι άνθρωποι δε λογαριάζουν τον κίνδυνο, δυστυχώς οι πνιγμοί παιδιών αλλά και ενήλικων, ντόπιων αλλά και τουριστών δεν είναι σπάνιο φαινόμενο  αναδεικνύοντας συχνά τους ναυαγοσώστες σε ήρωες ακτών και πισίνων.

Γι αυτούς τους λόγους η ύπαρξη της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ είναι απολύτως αναγκαία.  Με  κύριο σκοπό την προστασία των ανθρώπων οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το νερό αλλά και την αποτροπή κάθε είδους ατυχημάτων, τόσο αυτών τα οποία προκαλούνται από κακές καιρικές ή θαλάσσιες συνθήκες όσο και αυτών τα οποία προκαλούν τα ανθρώπινα λάθη, δηλώνουμε πάντα έτοιμοι για δράση.

Η  Κυπριακή Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής  επιθυμεί όπως όσοι επισκέπτονται τις κυπριακές παραλίες  έχουν πάντα χαρούμενες και ασφαλισμένες εμπειρίες!!!

Οι ναυαγοσώστες μέλη της είναι αφιερωμένοι στη διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος ώστε το κοινό να μπορεί να απολαμβάνει  τις όμορφες παραλίες μας χωρίς κανένα κίνδυνο.

Σ’ αυτόν εδώ τον ιστότοπο θα μπορείτε να πληροφορηθείτε οτιδήποτε αφορά τη ναυαγοσωστική στον τόπο μας, τους στόχους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής, πως μπορείτε να εκπαιδευθείτε, πως μπορείτε να προμηθευθείτε εξοπλισμό αλλά και ότι εσείς θέλετε να μάθετε.

Σας εύχομαι καλή περιήγηση.
Πόλυς Παλλήκαρος
Πρόεδρος Παγκύπριας
Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής

Κυπριακή Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής ιδρύθηκε το 1993, είναι πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Φορέα Ναυαγόσωσης International Life Saving Europe και κατεπέκταση του Διεθνούς Φορέα Ναυαγόσωσης International Life Saving, καθώς επίσης του φορέα ναυαγόσωσης για την κοινοπολιτεία, Royal Life Saving Commonwealth μαζί με χώρες όπως η Αγγλία, Σκωτία και ο Καναδάς.

Από όλους αυτούς τους φορείς έπαιρνε από το 1993 την τεχνογνωσία για θέματα έρευνας και διάσωσης, αλλά αυτή τη στιγμή και παρά τη μικρή ηλικία της, μόλις εικοσιενός, είναι σε θέση να συμμετέχει ισότιμα στα ερευνητικά προγράμματα και μελέτες των οργανισμών αυτών με μεγάλη ιστορία στον τομέα της ναυαγοσωστικής.

Αξιοσημείωτη είναι η περσινή προσπάθεια της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής για την κατασκευή ενός εξακόπτερου εφοδιασμένου με κάμερες και GPS το οποίο υπερίπταται της θαλάσσιας περιοχής για ανεύρεση αγνοουμένου προσώπου και δίνει άμεση εικόνα στο χειριστή. Αυτό το εξειδικευμένο εργαλείο έρευνας παρουσιάστηκε στην τελευταία συνέλευση του International Life Saving Europe.

Συνεργασία με την πολιτεία

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής συνεργάζεται με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης υπό την καθοδήγηση του οποίου έχουν γίνει αρκετές διασώσεις τα τελευταία χρόνια.

Συνεργάζεται επίσης και εκπαιδεύει ειδικές μονάδες της πολιτείας όπως τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, τη μηχανοκίνητη μονάδα άμεσης δράσης, τον ειδικό αντιτρομοκρατικό ουλαμό, το ναυτικό, την ομάδα υποβρύχιων καταστροφών και τη μονάδα ελικοπτέρων της εθνικής φρουράς.